85% droge stof?!

Dikke fractie met een drogestofpercentage van 85?! Hoe krijg je dat voor elkaar? Dhr. Beniers uit Sint Oedenrode slaagde erin en laat zien hoe hij dat doet.

Werkwijze

De drijfmest gaat door de Keydollar Dry Bed die de drijfmest scheidt in een dunne (natte) fractie en een dikke (droge) fractie. De dunne fractie wordt naar een put geleid en de dikke fractie gaat verder in het proces. Het heeft een mooie losse structuur en een hoog ds-gehalte, waar dhr. Beniers erg tevreden over is. Deze dikke fractie komt terecht op een droogband op stalwarmte.

In onderstaande video kunt u goed zien welke route de gescheiden mest aflegt:

Voor aanschaf van de Dry Bed had dhr. Beniers al eerder geprobeerd dikke fractie te drogen, maar die was minder los en luchtig. Dit maakte het eindproduct niet droog genoeg, wat zeer onvoordelig was voor deze toepassing. Met de Keydollar mestscheider loopt alles ‘op rolletjes’!

Metscheiden keer twee

Bedrijfsuitbreiding: meer capaciteit

Onze klant in Tricht had zijn eerste Dry Bed mestscheider al in 2013. Onlangs groeide zijn bedrijf in omvang, waardoor de capaciteit van de scheider te laag werd. Mestscheiden beviel goed, dus was de overweging: twee Dry Beds of één grote Agri XL (met genoeg capaciteit voor nog meer groei in de toekomst).

Voor deze klant was een extra Dry Bed de beste keuze, omdat van nog meer groei is eerst geen sprake is. En, bijkomend voordeel: mocht één scheider onderhoud nodig hebben, kan de andere scheider altijd doorgaan.

Wilt u weten wat mestscheiden voor u kan betekenen? En hoe u eenvoudig uw mestafzet kunt verminderen? Neem snel contact met ons op! Wij kunnen u vrijblijvend adviseren.