Mestscheider Keydollar


Door gebruik te maken van RVS zijn onze mestscheiders ongevoelig voor corrosie. Dit is belangrijk voor langdurig gebruik in drijfmest.

compleet-rvs-mestscheider-agri-xl

De vijzel in onze mestscheiders is aan beide kanten gelagerd. Hierdoor ligt de vijzel altijd centraal in de machine, wat overbodige slijtage voorkomt.
scheider-gelagerd-keydollar

Op de vijzel is een zeer stugge kunststoflaag bevestigd. Deze dicht de ruimte tussen zeef en vijzel. Hierdoor blijft capaciteitsverlies beperkt.
kunststof-vijzel-scheider-kedollar

Agri XL mestscheider

Voor de grotere melkvee-, varkens- en kalverhouders leveren wij één van de grotere persschroefmestscheiders van fabrikant Keydollar. Deze mestscheiders produceren gemiddeld maar liefst 2 à 3 m³ dikke fractie per uur, wat erg veel is voor een persschroefscheider. Deze capaciteit wordt mede mogelijk gemaakt door de opvallend dikke vijzel die in deze machine draait.

De mestscheider heeft een luchtgestuurde kop met vier afzonderlijke kleppen die veel tegendruk geven. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende soorten drijfmest moeiteloos worden gescheiden zonder capaciteitsverlies.

Tijdsregeling

Dit gesloten mestscheidingssysteem kan worden uitgerust met een tijdsregelaar waardoor de machine zichzelf automatisch kan uitschakelen. Hierdoor kan er perfect gestuurd worden met bijvoorbeeld nachtstroom.

Gunstige verbruik/capaciteit

Wat ook opvalt bij deze mestscheiders is de gunstige verbruik/capaciteit-verhouding. Met een motor van 7,5 kW is het stroomverbruik zeer beperkt, gezien de hoge capaciteit.

Agri XL mestscheider

  • Kan uiteenlopende soorten drijfmest moeiteloos scheiden
  • Corrosie-ongevoelig door gebruik RVS
  • Extreem robuust gebouwd
  • Hoge DS-percentages haalbaar
  • Wordt compleet geleverd (incl. pompen, slangen, leidingwerk, montage, etc.)

Melkveehouders

De Agri-XL is de ideale mestscheider voor melkveehouders die op zoek zijn naar een mestscheider voor het produceren van boxstrooisel uit drijfmest en daarnaast de mestscheider willen gebruiken voor het afzetten van drijfmest. De machine is robuust gebouwd en levert genoeg capaciteit voor grotere melkveebedrijven.

De grote binnendiameter van de schroef zorgt er voor dat de machine in staat is DS-percentages te bereiken van richting de 40% met een zeer beperkt onderhoud!

Varkenshouders

Met de innovatieve Agri XL mestscheider is het mogelijk om eenvoudig een grote hoeveelheid varkensmest te scheiden. Ook kunt u voordelig mest afzetten doordat de gehaltes zeer gunstig zijn. U hoeft minder kuubs af te zetten waardoor u veel op de mestafzetkosten kunt besparen. De Agri XL mestscheider haalt uit vleesvarkensmest met 4 g/kg fosfaat: 12 g/kg. Uit zeugenmest met 1 g/kg : 12 g/kg fosfaat. Het drogestofpercentage zit ongeveer op 30-35%.

De Agri XL mestscheider heeft een luchtgestuurde kop met vier afzonderlijk bewegende kleppen die veel tegendruk geven waardoor zelfs de dunste mest gescheiden kan worden zonder dat het de scheider uitloopt.

Kalverhouders

De Agri XL is een grote compacte mestscheider die jaarlijks grote hoeveelheid kalvermest kan scheiden. Deze scheider heeft een vijzel met kunststoflaag. Door de kunststoflaag kan de dunne kalvermest goed gescheiden worden en is de 0,5 mm zeef minder onderhevig aan slijtage. Door de simpele techniek en de lage kosten is het mogelijk om uw mest te scheiden voor €1 tot €2 per kuub. Daarbij haalt onze scheider ook nog eens zeer gunstige gehaltes waarmee u veel op de mestafzetkosten kunt besparen. De Agri XL mestscheider haalt uit witvleeskalverenmest met 1 g/kg: 8 g/kg fosfaat.

4 individuele afsluitkleppen

De Agri XL mestscheider wordt compleet automatisch afgeregeld middels luchtdruk op vier afzonderlijk bewegende kleppen. Het is op dit moment de enige mestscheider op de markt die op deze manier wordt gestuurd. De mestscheider heeft een luchtgestuurde kop met vier afzonderlijke kleppen die veel tegendruk geven waardoor zelfs de meest uiteenlopende soorten drijfmest moeiteloos kunnen worden gescheiden zonder capaciteitsverlies. Daarnaast kunt u gemakkelijk de tegendruk van de kleppen instellen.

LAAT U VRIJBLIJVEND INFORMEREN

Wilt u graag meer informatie of bent u nieuwsgierig naar de prijs van een Agri XL mestscheider? Bel ons dan op +31 (0) 514-593561 of vul het onderstaande contactformulier in. Onze adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.