De kalverhouders van de toekomst groeien hard; ze hebben een groeiende behoefte aan efficiënt scheiden van kalvermest en het voordelig kunnen afzetten. Dit vraagt om slimme oplossingen. Wij zorgen ervoor dat u de juiste mestscheider krijgt die perfect past bij uw situatie. Dit doen wij door nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen die uitstekend geschikt zijn voor kalverhouders.

FOSFAAT

Het fosfaatgehalte in kalvermest zorgt voor hoge afzetkosten. Dit komt doordat er veel kuubs moeten worden afgevoerd om aan de huidige verwerkingsplicht te kunnen voldoen. Door uw kalvermest te scheiden krijgt u dikke fractie met enkele malen hoger fosfaatgehalte. Hierdoor hoeft u veel minder kuubs af te voeren waarmee u veel kunt besparen op de afzetkosten!

Lees meer….

MESTAFZETKOSTEN BESPAREN

Door kalvermest te scheiden, kunt u veel mestafzetkosten besparen:

+ Door scheiding kunt u meer mest op eigen land rijden. Het fosfaatgehalte van één kg mest in de dunne fractie kan worden gehalveerd. Hierdoor kan er twee keer zoveel mest op een hectare gereden worden: van bijv. 24 kuub naar 48 kuub per hectare. Hierdoor hoeven er minder kuubs dunne fractie te worden afgevoerd, want de eigen hectares kunnen zo beter benut worden.

Lees meer…

WITVLEESKALVEREN

De Dry Bed en de Agri XL mestscheiders van Keydollar zijn unieke machines die zelfs de mogelijkheid bieden om langdurig de vettige mest van witvleeskalveren te scheiden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gepatenteerde kunststoflaag op de vijzel. Deze laag sluit af rond de vijzel, waardoor de dunne kalvermest niet langs de vijzel kan glippen. Hierdoor wordt de dunne mest onder hoge druk door de zeef geperst en blijft de dikke fractie achter die door de vijzel naar buiten toe wordt gedraaid.

MEER WETEN OVER MESTSCHEIDEN?

Wij helpen u graag bij de aanschaf van een mestscheider. Daarom is het eerste adviesgesprek kosteloos en geheel vrijblijvend. Laat u daarom nu informeren over de mogelijkheden voor het scheiden van drijfmest.

—-

Ik wil meer weten over kalvermest scheiden!