Kent u die uitspraak: ”Meer is beter?”. Nou, dat is niet altijd het geval. En zeker niet in het geval van het aantal omwentelingen bij mestmixers. Meer omwentelingen betekent namelijk meer slijtage en daar zit niemand op te wachten. Daarom verbeterde onze Duitse partner Stallkamp de TMR2 dompelmixer en hier vloeide de TMR3 dompelmixer uit voort. Vanaf nu bieden wij deze mixer dan ook met trots aan.

Wat is er precies verbeterd?

De TMR3 dompelmixer is voorzien van de degelijkheid die we van Stallkamp gewend zijn en heeft een speciale uitvoering die uitermate geschikt is voor o.a. biogasinstallaties: de TMR3M. Deze uitvoering heeft drie vleugels die zorgen voor een extreme stuwkracht. Hierdoor kon het aantal omwentelingen per minuut naar beneden worden gebracht, waardoor de slijtage aanzienlijk wordt beperkt. En slijtage is een woord waar veel mensen een smerig gezicht bij trekken. Logisch: slijtage betekent op den duur vervangen en dat kost geld. Daar komt bij dat vervangen van een dompelmixer in een biogasinstallatie doorgaans veel werk is, omdat een externe partij het dak van de installatie vrij moet maken.

Met de TMR3 dompelmixer wordt slijtage nu dus nog verder beperkt dan bij de TMR2 en kunt u nóg langer onderhoudsvrij mixen. Bij Drijfmesttechniek zijn we ervan overtuigd dat de standtijd van mixers één van de belangrijkste factoren is. Daarom zijn we erg tevreden met deze verbetering.

Reviseren bij Stallkamp zelf

We geven onze klanten de mogelijkheid hun mixer te laten reviseren bij de technische afdeling van Stallkamp. Op deze manier wordt goed onderzocht waardoor het is gekomen dat de mixer niet meer goed functioneert. Vervolgens wordt er een passende oplossing gevonden om de standtijden van de mixers te verlengen. Deze mogelijkheid biedt veel toegevoegde waarde, omdat het zorgt dat onze machines langer meegaan.

De vernieuwde TMR 3 dompelmixer van Stallkamp. De standaard uitvoering heeft twee vleugels en mixt met 373 omwentelingen zo’n 85 kuub per minuut.dompelmixer Stallkamp

Ter vergelijking: de dompelmixer uitgevoerd voor biogas heeft drie vleugels en mixt met 128 omwentelingen zo’n 173 kuub per minuut.

Dompelmixer biogas

Deze gedompelde biogasmixer heeft drie vleugels met een diameter van bijna een meter. Bijna twee keer zo groot als de standaard uitvoering.

Domeplmixer silo

Vertegenwoordiger Drijfmesttechniek

Anco Osinga

Specialist mestscheiding, mix- en pomptechniek

Anco is verantwoordelijk voor de industrie- en biogassector. Hij heeft de meest uiteenlopende projecten waarbij hij buiten de agrarische sector onderzoekt hoe onze mestscheiders daar kunnen worden ingezet. Ook de biogassector kent voor hem geen geheimen.