De melkveebedrijven van de toekomst groeien hard; ze hebben een groeiende behoefte aan het verhogen van koecomfort, het efficiënt benutten van mest en het voordelig kunnen afzetten ervan. Dit vraagt natuurlijk om slimme oplossingen. Wij zorgen ervoor dat u de juiste mestscheider krijgt die past bij uw situatie. Dit doen wij door nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen die uitstekend geschikt zijn voor melkveebedrijven.

VERHOOGT HET KOECOMFORT

Koeien liggen gemiddeld 14 uur per dag. Ieder uur dat een melkkoe minder ligt, kost de melkveehouder 1 liter melk. De ondergrond van een ligbox is dus het allerbelangrijkste van de gehele box. Dikke fractie uit mest is hiervoor zeer geschikt. Droge mest is een zwaar en veerkrachtig product en is dus perfect voor het creëren van een stevig ligbed. Daarnaast is mest bijna altijd voorradig waardoor er met grotere hoeveelheden kan worden ingestrooid. U hoeft nooit meer zuinig te zijn met strooisel!

Minder jongvee, meer melkkoeien

Door gebruik te maken van biobedding kunt u ook het vervangingspercentage naar beneden toe brengen. U hoeft nu minder jongvee aan te houden om dit vervangingspercentage aan te vullen. Met de huidige fosfaatrechten houdt dit in dat u meer melkkoeien kunt houden aangezien er minder jongvee hoeft worden aangehouden.

Lees meer….

FOSFAAT

De Dry Bed en de Agri XL mestscheiders van Keydollar zijn unieke machines de in staat zijn uw een hoog percentage fosfaat uit uw drijfmest te halen. Door de kunststoflaag op de vijzel worden alle vaste deeltjes meegenomen. In deze vaste deeltjes zit de fosfaat van de mest. Dit resulteert in een hoog fosfaatgehalte in de dikke fractie. Wanneer u mest moet afvoeren op basis van fosfaat, hoeft u minder kuubs af te voeren. Een ander groot voordeel is dat u meer mest op uw eigen hectares kunt plaatsen, omdat het fosfaatgehalte in de dunne fractie gehalveerd is ten opzichte van onbewerkte (gescheiden) drijfmest.

Lees meer…

MEER WETEN OVER MESTSCHEIDEN?

Wij helpen u graag bij de aanschaf van een mestscheider. Daarom is het eerste adviesgesprek kosteloos en geheel vrijblijvend. Laat u nu informeren over de mogelijkheden voor het scheiden van drijfmest.

—-

Ik wil meer weten over drijfmest scheiden!