Mestscheider varkensmest Keydollar


De Micro Vacuüm bevat een zeer fijn filter van 70 micron. Mede hierdoor is de scheider in staat zeer dunne mest te scheiden.

Filter vergelijken mestscheider Keydollar

Gemakkelijk te verplaatsen door de lepelinsteek. Hierdoor is het mogelijk uit verschillende putten te scheiden en bijv. op hoogte te plaatsen.
Mestscheider Keydollar varkens

De Micro Vacuüm is erg efficiënt in stroomverbruik. Het systeem werkt met een vacuümpomp voor onderdruk.
Mestscheider Keydollar varkens

Op de vijzel zit een zeer kunststoflaag die de ruimte tussen zeef en vijzel dicht. Hierdoor blijft capaciteitsverlies beperkt en het bespaart onderhoudskosten aan de vijzel.
kunststof-vijzel-scheider-kedollar

Micro Vacuüm mestscheider

De Micro Vacuüm scheidt met gemak varkensmest en dunne fractie van andere mestsoorten. Deze nieuwste innovatie van Keydollar kan met name de fijne varkensmest eenvoudig ontdoen van de vaste delen. Het fosfaatgehalte in de dunne fractie wordt gereduceerd tot 0,9 g/kg. Hierdoor blijft het meeste fosfaat in de dikke fractie over en dit kan eenvoudig afgezet worden. Door de mest te scheiden, kunt u dus aanzienlijk besparen op uw afzetkosten.

Deze nieuwste Keydollar mestscheider is ook een perfecte vervolgstap voor een standaard mestscheider. De Micro Vacuüm kan de dunne fractie namelijk ‘nogmaals’ scheiden. Deze techniek is gepatenteerd en dusdanig uniek dat behaalde resultaten vergelijkbaar zijn met die van een centrifuge of decanter.

Unieke samenstelling

De Micro Vacuüm is de nieuwste innovatie op gebied van het scheiden van drijfmest. De bewezen vijzelperstechnieken samen met high tech-producten uit de filtertechniek maken deze machine tot een innovatieve scheider met unieke kenmerken. Bovendien is dit systeem compleet dicht, waardoor de mest niet kan overlopen of lekken.

Zeer fijn filter

De Micro Vacuüm heeft een zeer fijn filter van 70 micron. Ter vergelijking: een standaard persschroefscheider heeft een filter van 500 of 1000 micron. Mede hierdoor en de toevoeging van kunststof op de vijzel kan deze machine de mest nog fijner scheiden. Het is ook mogelijk een ander filter te gebruiken, passend bij uw situatie. Dit gebeurt uiteraard in overleg en onze adviseurs kunnen u hierin goed begeleiden en adviseren.

Micro Vacuüm mestscheider

  • Scheidt varkensdrijfmest en dunne fractie van andere mestsoorten
  • Resultaat vergelijkbaar met een centrifuge
  • Meer mest per hectare uitrijden binnen de norm door fosfaatreductie in dunne fractie
  • Corrosie-ongevoelig door gebruik RVS
  • Efficiënt in stroomverbruik
  • Minder onderhoudskosten door kunststof op de vijzel

Melkveehouders

Heeft u een specifieke behoefte qua samenstelling voor een mestverwerkingsinstallatie, een stikstofstripper, omgekeerde osmose of ultrafiltratie? Juist dan is de Micro Vacuüm-mestscheider zeer geschikt voor uw toepassing. Met deze machine kunnen we uw gevraagde productsamenstelling in vele gevallen exact aanleveren. Deeltjesgrootte onder de 100 micron benodigd? Deze mestscheider kan het maken. Wilt u juist polymeer of vlokmiddel gaan inzetten en het vaste materiaal super schoon uitfilteren met een eenvoudige filtertechniek? Ook dan is de Micro Vacuüm bij uitstek geschikt. De machine heeft een geringe capaciteit die perfect past bij volautomatische 24-uurs systemen die mest verwerken tot schoon water. Deze scheider is dé ideale voorfiltratie-stap die andere schroefpersen niet waar kunnen maken.

Varkenshouders

Zet u mest af naar verwerkers en wilt u zo weinig mogelijk fosfaat in de dunne fractie afvoeren? Bekijk dan eens de mogelijkheden van deze Keydollar Micro Vacuüm-mestscheider. De filters hebben een fijnheid van 70 micron en kunnen resultaten van een centrifuge of decanter evenaren, maar dan op boerderijschaal en met een kleine capaciteit. Juist dit rustige 24-uurs proces van scheiden met weinig lawaai spreekt veel varkenshouders aan. Heeft u een specifieke behoefte qua samenstelling voor een mestverwerkingsinstallatie, een stikstofstripper, omgekeerde osmose of ultrafiltratie? Juist daar is de Micro Vacuüm-mestscheider zeer geschikt voor uw toepassing. Deze machine kan uw gevraagde productsamenstelling in vele gevallen exact aanleveren. Deeltjesgrootte onder de 100 micron benodigd? De Micro Vacuüm kan het maken. Wilt u juist polymeer of vlokmiddel gaan inzetten en het vaste materiaal super schoon uitfilteren met een eenvoudige filter techniek? Ook dan is de Micro Vacuüm bij uitstek geschikt. De machine heeft een geringe capaciteit die perfect past bij volautomatische 24-uurs systemen die mest verwerken tot schoon water. Deze scheider is dé ideale voorfiltratie-stap die andere schroefpersen niet waar kunnen maken.

Kalverhouders

De Micro Vacuüm-mestscheider is een speciale machine onder de schroefpersen. Keydollar heeft al jaren lang ervaring met het scheiden van kalvermest met de Dry Bed-mestscheider. Met de Micro Vacuüm is het mogelijk nog een stapje verder te zetten en de dunne fractie nog schoner te kunnen opleveren voor akkerbouw of kalvergierzuivering.

Ruime mogelijkheden door mobiliteit

Een groot voordeel van de Micro Vacuüm is dat de machine gemakkelijk te verplaatsen is met een heftruck. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit verschillende putten of opslagen te scheiden. Ook kan de scheider hoog geplaatst worden, zodat er genoeg ruimte is voor het uitvallen van de dikke fractie. De mestscheider is hierdoor erg eenvoudig in gebruik en biedt u als veehouder vele mogelijkheden.

LAAT U VRIJBLIJVEND INFORMEREN

Wilt u graag meer informatie of bent u nieuwsgierig naar de prijs van een Micro Vacuüm mestscheider? Bel ons dan op +31 (0) 514-593561 of vul het onderstaande contactformulier in. Onze adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.