5 tips voor meer stalcomfort

Meer stalcomfort is meer werkcomfort! Zowel voor jou als je melkvee!

Tip 1: Meer koecomfort door over te stappen op circulair!

Nu het melkvee op stal staat zullen de ligboxen ook intensiever gebruikt gaan worden. Dit betekend dat je actiever moet gaan kijken naar de kwaliteit van je ligbox. Kort gezegd: nu ze meer in hun ligboxen liggen is de kans ook aannemelijker dat ze (bijvoorbeeld:) het vlas-kalk-stro of je zaagsel sneller de ligboxen uit zullen schoppen. Nu sta je voor een keuze: of meer instrooien en daarmee meer kosten generen, of minder instrooien om de kosten te drukken en daarbij akkoord te gaan met minder stalcomfort.

Wat ons betreft zijn beide keuzes geen optie, want wij hebben het alternatief: het circulaire boxstrooisel, laag in kosten, die uitstekend koecomfort biedt, en die zeker in de wintermaanden in overvloed aanwezig is: gescheiden mest ofwel Bio-Bedding geproduceerd door onze krachtige Keydollar mestscheiders.

Inmiddels hebben in Nederland al meer dan 2000 melkveehouderijen de overstap naar Bio-Bedding gemaakt vanwege de aanzienlijke kostenbesparing, de voordelen van circulair werken en het hoge koecomfort.

Lijkt het scheiden van drijfmest jouw wel wat, maar zou het graag eerst willen proberen om te zien of het echt bij je past (wij denken van wel!), meld je dan aan voor een 90 dagen demo en ervaar de kracht van Bio-Bedding op jouw eigen erf. Bel nu 0514 593 561 en kom in contact met jouw Bio-Bedding specialist.

Tip 2: Het voorkomen van overvolle mestkelders

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet staat de mest tot aan de rooster en misschien wel daarboven. Klauwproblemen zijn een gegeven zodra het melkvee door de eigen mest loopt en dit is natuurlijk erg vervelend!. Je hebt toch liever dat de energie van het melkvee in de melkproductie gaat zitten en niet in het helen van wonden of ontstekingen. Gelukkig kun jij deze problemen gemakkelijk voorkomen.

Door mest om te zetten in boxstrooisel blijft er een dunne fractie over, die veel minder ruimte inneemt als drijfmest. Door mest te scheiden zal je zien dat het mest-pijl in de put flink zal dalen. Mocht je echt een overschot van drijfmest hebben dan is het zelfs mogelijk de dikke fractie op te slaan om deze vervolgens gemakkelijk af te zetten.

Meer weten over de voordelen van het scheiden van drijfmest? Klik hier! 

Tip 3: Door te besparen komt er ruimte vrij voor mooie investeringen

Door maandelijks je strooiselkosten flink te drukken maak je ruimte vrij voor andere investeringen die het stalcomfort een flinke boost kunnen. Denk aan borstels, meer drinkgelegenheid, noem ze allemaal maar op! Vele klanten van onze die overstappen op Bio-Bedding besparen binnen één jaar genoeg om vervolgens hun gehele mix-proces te automatiseren met een automatische mestmixer van Drijfmesttechniek.nl 

Meer informatie over onze elektrische mixers lees je hier!

Tip 4: Meer rust in de stal is meer melk.

Je melkvee is gewend aan de mestrobot die dagelijks zijn rondes maakt om de stalvloer schoon te houden. De nieuwste innovatie van Keydollar is de ROBO-BED, deze automatische instrooirobot kunnen wij gemakkelijk op je huidige mestrobot installeren en deze voorziet jouw melkvee elke dag van een verse laag boxstrooisel. Het buffervat van de ROBO-BED wordt automatische gevuld bij het laadpunt en zal tijdens de ronde van de de mestrobot signaleren als er een ligbox vrij is om deze vervolgens te vullen met een verse laag Bio-Bedding.

Door dit proces ook te automatiseren hoef jij voor het instrooien niet eerst de stal leeg te maken en zo behoudt je de rust en kalmte ten alle tijden!

Meer weten over de Keydollar ROBO-BED? Klik hier!

Tip 5: Neem een 90 dagen demo!

Nu de oogsten binnen zijn breekt er een periode van bezinking aan. Hoe ziet jouw bedrijf er in de toekomst uit? Zijn er zaken die je wilt automatiseren? Zijn er kosten waarop je graag zou willen besparen? Iedere melkveehouder heeft zo zijn eigen toekomstplannen, maar dat thema’s als circulaire melkveehouderij steeds urgenter en actuele worden is al gebleken.

Hoe ga jij je steentje bijdragen aan de toekomst van deze prachtige sector? Door zaken als koecomfort, circulariteit en automatisering hoog op je agenda te zetten draag je bij aan de toekomst van de sector en weet je zeker dat jouw opvolger, of dat nou over één of 20 jaar is, klaar is voor de toekomst!

De toekomst begint vandaag! Met een 90 dagen demo kun jij deze winter alle voordelen, zowel financieel als qua werkgemak en koecomfort op eigen erf ervaren. Onze adviseurs begeleiden dagelijks melkveehouders die de overstap naar Bio-Bedding willen maken en ze helpen jou daar ook graag bij!

Onze technische jongens, adviseurs, Keydollar mestscheiders en onze enthousiaste team van binnendienst medewerkers staan al in de startblokken. Het enige wat jij hoeft te doen is te bellen naar 0514 593 561 of het onderstaande contactformulier in te vullen en we regelen het van A tot Z voor je!