Boer on Tour: POWERMILK

Bij excursiebedrijf POWERMILK brengen ze de burger dichter bij de boer.

 ‘Iedereen is welkom, van jong tot oud, zelfs uit Friesland!’, lacht Henk Michiels. Samen met zijn vrouw Maria en zonen Harry en Jos verzorgen zij excursies op hun melkveehouderij. ‘De burger en de boer moeten weer bij elkaar komen vinden ze.

De in 2018 gerealiseerde stal biedt plaats voor 285 stuks melkvee. ‘We melken op dit moment 275 stuks melkvee met een productie van 10.500kg per jaar, een vetgehalte van 4.30 bij 3.50 eiwit’, vertelt zoon Harry trots.

Dat we hier met gepassioneerde melkveehouders te maken hebben werd al duidelijk toen we de stal binnen kwamen. In de schone stal heerst een enorme rust. Het melkvee ligt er rustig en comfortabel bij op hun ligbed van Bio-Bedding.

Vrije uitloop doen ze vanwege bedrijfseconomische redenen niet, maar er wordt sinds april elke dag vers gras gemaaid en gevoerd. ‘Dit kost ons dagelijks ongeveer drie kwartier, maar de verse eiwitbenutting zorgt ervoor dat we kunnen besparen op krachtvoer. ‘Ik durf te stellen dat ons melkvee op deze manier meer gras eet dan bij beweiding , oppert Henk.

Sinds 2019 is de familie Michiels ambassadeur bij Drijfmesttechniek.nl. Zo brengen we boeren met elkaar in contact om praktijkervaringen uit te wisselen.
‘We raden Bio-Bedding zeker aan bij andere melkveehouders en willen onze ervaring graag delen’, vertelt Harry

Redactie:
Het principe is simpel: Onze ambassadeurs zijn melkveehouders die al jaren werken met Bio-Bedding geproduceerd door onze mestscheiders. Via een video gesprek of bezoek op locatie brengen wij je graag in contact met eindgebruikers die hun ervaring maar al te graag met je willen delen. Gewoon keiharde praktijkervaring en geen verkooppraatjes.

Sinds 2018 draait op deze melkveehouder een Keydollar Agri XL mestscheider voor de productie van het boxstrooisel. In het verleden hebben we kalk-water-stro en zaagsel gebruikt. We zijn al snel overgestapt op gescheiden paardenmest, maar het hebben van een eigen mestscheider heeft vele voordelen. ‘Zo hebben we niet meer te maken met een loonwerker, hoeven we het niet in te kuilen en kunnen we boxstrooisel produceren wanneer ons dat past’, oppert Harry. In het begin was de afstelling van de scheider niet optimaal, maar dit heeft Drijfmesttechniek perfect voor ons opgelost.

Qua arbeidsgemak zit het wel goed met Bio-Bedding. ‘Als je het maar goed bijhoudt’, vertelt Henk. Als je er niet naar omkijkt werkt het averechts denk ik. ‘Wij strooien 1 à 2 keer per week in en gaan er dagelijks met de hark bij langs’, vertelt Henk. Door laag voor laag in te strooien voorkom je broei en weet je zeker dat het melkvee een comfortabel en zacht ligbed heeft.

Neem 90 dagen een mestscheider op DEMO!

Bel 0514593561 of vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Neem ook een kijkje op de website van Excursie Boerderij Powermilk:
www. excursieboerderij.nl