BLOG: Elektrisch mestmixen 10x voordeel!

De elektrische mestmixers van Stallkamp hebben natuurlijk geen introductie meer nodig. Door heel het land genieten honderden veehouders dagelijks van het gemak van een elektrische mestmixer.

Maar, wat zijn die voordelen precies? We hebben er 10 voor je op een rijtje gezet!

1 Een efficiënte krachtpatser

Als we Pk’s om gaan rekenen naar kW’s dan lijkt het of de elektrische mestmixer niet zoveel te vertellen heeft. Tenminste, dat zou je in eerste instantie denken. Onze 22 kW mixer heeft omgerekend zo’n 30 Pk’s. Niet iets om direct over naar huis te schrijven, maar het heeft natuurlijk een goede reden:

Wat elektrische mixers doen wat tractor aangedreven mixers niet vaak doen is: regelmatig mixen zodat de mest in beweging blijft!

Het mixen van mest met een tractormixer wordt vaak overgeslagen aangezien het een tijdrovende en onaangename werkzaamheid is.

Trekker ervoor, mixen, stank en dan ook nog eens uren wachten. Gelukkig, met een elektrische mestmixer is het een kwestie van een draai aan een knop!

De kracht van een elektrische mestmixer zit hem dus niet in de brute Pk’s, maar in zijn efficiënte kW’s. Door dagelijks een korte periode de mest te mixen blijft deze goed gemixt en in beweging.

2 Meer tijd

Zoals de oude heer altijd zei: ‘Een investering kun je terugverdienen, maar verloren tijd blijft voor altijd verloren.’ Om het beter te illustreren maken we er een kleine rekensom bij:

Stel: Je bent aan het mixen van je mest zo’n twee uren per keer kwijt en je mixt twee keer per maand. Dit betekent dat jij op jaarbasis 48 uren kwijt bent aan het mixen van stront. Dit klinkt misschien niet veel, maar uitgaande van een carriere van 30 jaar is dit: 1440 uren! Verloren tijd blijft verloren.

3 Super veilig

Wij snappen dat mestmixen een vervelende klus is en zien in de praktijk dat deze om die redenen vaak achterwege wordt gelaten. Als er eenmaal een korst op is ontstaan word de klus alleen maar lastiger. Bijkomend gevaar van een korst op de mest zijn de gasophopingen. De gevolgen hiervan kennen  we allemaal en dienen ten alle tijden te worden voorkomen. Door dagelijks kort te mixen blijven de gevolgen je bespaart.

Bijkomend voordeel is dat de mixgaten gewoon afgesloten kunnen blijven tijdens het mixen aangezien de elektrische mixers in de put zitten gemonteerd.

4 Eet smakelijk!

Volgens ons de belangrijkste reden om elektrisch te mixen: homogene mest.

Zoals bij alle vloeistoffen waar structuur in zit ontstaan er na verloop van tijd bezinklagen. Het ‘groeizame goud’ in jouw mest zakt naar de bodem met de waterige delen in het midden en de drijvende delen aan het oppervlak.

Door de mest te allen tijden homogeen te houden weet je zeker dat er een evenredige verspreiding is van alle nutriënten. Dit betekent dat tijdens het uitrijden elke bunder dezelfde groeistoffen krijgen toegediend en verschil in gewasgroei wordt geminimaliseerd.

5 De Costa Brava

‘Je moet dit nog doen en dat nog doen’. Het boerenleven is niet altijd zo idyllisch als op het melkpak wordt geschetst. Lange dagen, hard werken, stress en een overvolle agenda. Tijd om het jezelf eens wat makkelijker te maken!

Elektrisch mixen is niks meer (of minder) dan een knop omdraaien en de mixer gaat direct voor je aan de slag. Mocht je hier liever helemaal niet naar willen omkijken dan bieden wij een de automatische tijdsregeling aan die dit proces volledig automatiseert!

Door elektrisch te mixen heb jij weer een kopzorg minder. Heerlijk! Een weekje Costa Brava is er niks bij.

6 It fits like a glove!

Of je nu een stal uit het jaar 2023 of uit 1923 hebt, onze elektrische mixers zijn verkrijgbaar in vele varianten en maten waardoor ze in elke situatie toe te passen zijn. Op slede of in frame, nieuwbouw of oude glorie, door de jaren heen hebben wij putten in alle soorten en maten gezien en geoptimaliseerd met een elektrische mixer.

‘Op slede of in frame, een elektrische mixer is er voor iedereen!’

7 Verpompen? Het kan direct!

Mocht je te weinig opslag of juist teveel mest hebben wil je dit natuurlijk snel naar andere locaties verpompen. Wel zo makkelijk dat de mest dan in de beste conditie is om dit te doen.

Het verpompen van mest moet gewoon snel en simpel gebeuren en dan zit je niet te wachten op een dikke korst die niet te verpompen is. Door de mest in top-shape te houden blijft het altijd gemakkelijk te verpompen!

8 Duurzaam, circulair?

De award voor meest platgeslagen term van onze generatie gaan naar: Duurzaam! In onze optiek betekent dit dat X bijdraagt aan Y zonder dat het systemen uitput of verder belast.

Een elektrische mixer, mogen we een applaus voor deze open deur, is elektrisch aangedreven. Er komt geen gasolie verslurpende dieselmotor meer aan te pas, maar de energie die opgewekt kan worden door zonnepanelen en windturbines uit de buurt. We maken er even een draadje van:

Duurzame energie, goed gemixte mest, een minimalisering in verschil in gewasgroei, optimaal ruwvoer, gezond melkvee en ga zo maar door.

Door elektrisch te mixen draag je bij aan de verduurzaming van onze prachtige sector. ‘Eat that Christianne!’

9 Een goed huwelijk

Een elektrische mixer is net als een goed huwelijk: je zit er jaren aan vast. Producent Stallkamp geeft de elektrische mixers (die volledig van RVS zijn) een levensduur van 20 jaar mee (een goed huwelijk is natuurlijk langer, we know!) Ter vergelijking: een tractormixer gaat zo’n 5 tot 6 jaar mee! De levensduur is natuurlijk wel afhankelijk van in hoeverre jouw mest bestaat uit; verstelbare moersleutels, bouten, moeren, hout, inseminatie spuiten en huissleutels.

10 Maar er is meer, meer, meer!

Met een elektrische mestmixer haal je niet alleen alle bovenstaande voordelen in huis. Je krijgt er namelijk ook een team van gedreven en ervaren vakspecialisten bij. Zowel onze mannen op de weg, op kantoor als in de service hebben of een agrarische achtergrond of dragen de sector een groot hart toe.

Het Drijfmesttechniek Team bestaat namelijk uit mensen die graag met hun laarzen in de modder, of liever, mest staan!

Boeren, boeren- zonen en dochters, loonwerkers, arbeiders en veehandelaren. Je komt ze allemaal tegen binnen Drijfmesttechniek. Hierdoor spreken wij de taal en weten maar al te goed wat er zich op een veehouderij afspeelt.

Samen met jou stroomlijnen we de mestprocessen en halen we alles eruit wat er in zit!

Dus, schroom niet en bel het Drijfmesttechniek Team direct, want jouw elektrisch mixer staat namelijk al op je te wachten. 


Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek kijken we samen waar we jouw nieuwe mixer het beste in de mest kunnen droppen!

Bel nu naar 0514 593 561 of vul het onderstaande contactformulier in