Stond de mest dit jaar boven de rooster? Klauwproblemen liggen op de loer!

Hoe mest scheiden bijdraagt aan een goede klauwgezondheid.

De mest staat boven de roosters, schuim erop, ellende compleet. We zien het dit jaar weer vaak. Opslagcapaciteit is bij vele melkveehouders toch nog een dingetje. De koeien lopen in de mest, weg hygiëne. Bijkomstig probleem is de gezondheidsproblemen van het melkvee. Klauwgezondheid heeft een grote invloed op de levensduur van het melkvee.

Mortellaro (digitale dermatitis) is een infectie van de huid op de overhand huid-hoorn en wordt het meest gezien in het balgebied tussen beide klauwen. Erg vervelend voor de boer, de koe, de melkproductie en het algehele werkplezier. Gelukkig heeft Drijfmesttechniek de oplossing in huis.

Creëer meer opslag capaciteit

Door mest te scheiden creëer je meer opslag capaciteit wanneer je de dikke fractie gebruikt voor bio-bedding/diepstrooisel/green-bedding. De dunne fractie heeft veel minder opslagruimte nodig, dus je kunt veel meer kwijt. Weg opslagproblemen. Bijkomend voordeel van dunne fractie, is dat het een stuk makkelijker gemixt kan worden. Weg mixproblemen.

Voordelen
? Meer opslag capaciteit
? Makkelijker mixen
? Meer hygiëne in de stal
? Minder klauwproblemen
? Minder antibiotica

In plaats van klauwproblemen, meer koecomfort.

Bio-Bedding zorgt naast optimaal koecomfort ook voor schonere koeien. Een goede hygiene in de stal draagt bij aan de gezondheid van het melkvee. Met een hogere melkproductie en een langere levensduur tot gevolg.

Om je te overtuigen van de kracht van bio-bedding kun je nu 90 dagen een mestscheider op eigen erf proberen. Aan deze 90 dagen zitten wel voorwaarden verbonden. Wat die zijn? Informeer vandaag! Bel 0514 593 561 of lees hier het artikelen ‘Waarom zou je je aanmelden voor een 90 dagen demo’