Uitgelicht: Keydollar Drybed

Wie is Keydollar?

Keydollar is de pionier in het ontwikkelen van mestscheiders. Veel innovaties en details zijn verder ontwikkeld om de productiviteit verhogen en om zo onze machines te perfectioneren. Hierdoor zult u merken dat verscheidene kenmerken alleen bij Keydollar-mestscheiders voorkomen; we hebben zelfs op verschillende onderdelen patenten!

Vanaf het begin werkt Keydollar samen met het zusterbedrijf ‘Key Dollar inc.’ uit Amerika. Zij kunnen putten uit decennia lange ervaring op het gebied van mestscheiden. Key Dollar inc. is namelijk al sinds de jaren ’70 actief. Deze jarenlange ervaring uit Amerika, gecombineerd met het vakmanschap hier in Nederland, blijkt al jarenlang de juiste formule tot succes.

Het boercomfort

De bediening van een Keydollar Drybed is simpel! Zo kan er op gezette tijden volautomatisch Bio-Bedding worden geproduceerd. Bepaal je liever zelf wanneer de mestscheider Bio-Bedding produceert? Dan is het kwestie van 2 knoppen omdraaien. Eén voor de pomp en één voor de Keydollar Drybed.
Zo heb je alles zelf in de hand en ben je niet afhankelijk van strooisel-leveranciers of loonwerkers die de mest scheiden.

Het koecomfort

In de praktijk zien wij dat koeien heel graag op Bio-Bedding liggen. Doordat het zacht en veerkrachtig is ervaart het melkvee optimaal comfort tijdens het liggen (wanneer de melk geproduceerd wordt) en tijdens het opstaan, omdat er geen beschadigingen aan de knieën ontstaan. Dit leidt tot schoner en gezonder melkvee. En gezond melkvee geeft betere melk.
Het Bio-Bed wordt als een soort helling opgebouwd waardoor het melkvee iets naar achteren ligt in de box. Hierdoor hangen ze met hun ‘achterwerk’ over de rand wat de kans op box bemesting minimaliseert en blijven de boxen schoon.

Het gemak van Bio-Bedding

Melkveehouders die gebruik maken van Bio-Bedding strooien één à twee keer per week een verse laag Bio-Bedding in.
Vervolgens lopen ze dagelijks met de hark bij de boxen langs om het Bio-bed te egaliseren voor optimaal koecomfort.
Omdat Bio-Bedding altijd in groten getalen voorradig is bepaal je zelf hoe dik je het Bio-Bed opbouwt.

Hoog drogestofgehalte

De Keydollar mestscheiders produceren Bio-Bedding met een droge stofgehalte van 39%. Wanneer dit wordt ingestrooid zal Bio-Bedding binnen no-time drogen tot 70%. Het hoge droge stofpercentage van 39% is belangrijk omdat bij een lager percentage het doordrogen vele malen langer duurt.

Waarom kiezen voor de Drybed?

Boxstrooisel produceren uit eigen mestkelder, is niet meer weg te denken onder de Nederlandse melkveehouders. Al ruim 1500 melkveehouders in Nederland ervaren dagelijks de vele voordelen van dit type strooisel product. Door gebruik te maken van een mestscheider voor de productie van Bio-Bedding bespaar je flink op strooiselkosten en de scheider past perfect binnen de mestkringloop van melkveehouderijen.

Met de Keydollar Drybed haal je een oerdegelijke en krachtige mestscheider in huis.

Meld je aan voor de 90 dagen demo!

Wil jij 90 dagen een Keydollar Drybed proberen om te kijken of dit bij jouw bedrijf past? Dat kan!

Bel nu naar 0514593561 of vul het onderstaande contactformulier in en informeer naar de voorwaarden!