Waarom zou je het mixproces automatiseren?

Bespaar op tijd en arbeid

Op de boerderij is er al genoeg te doen. Wij zien in de praktijk dat er pas mest word gemixt als er uitgereden gaat worden of als de mest tot aan de roosters staat. Niet consequent mixen resulteert in koek- of korstvorming en daar hebben trekker mixers het vaak zwaar mee.  Onze elektrische mixers zijn volautomatisch verkrijgbaar. Op gezette tijden mixt dit systeem automatisch de mest.

Gevaarlijk gassen

Mest mixen is en blijft een gevaarlijke klus. Bij het proces komen er zeer schadelijke gassen vrij. Een ongeluk zit in een klein hoekje, we kennen de verhalen allemaal wel. Onze elektrische mixers houden de mest constant homogeen wat korst- en koekvorming voorkomt en daarmee gevaarlijke gasophopingen.

Een goed mestbeleid

Bij een goed uitrijdbeleid hoort een goed mestbeleid.  Wanneer de drijfmest niet homogeen is, is het onmogelijk om op het land een gelijkmatige hoeveelheid nutriënten toe te dienen. Door goed (en elektrisch) te mixen zorg je ervoor dat de tank altijd een gelijke hoeveelheid voedingsstoffen meeneemt, en maak je de kans op onder- en overbemesting kleiner waardoor er geen verschil in gewasgroei ontstaat.

Bespaar op de loonwerker

Door het mix-proces te automatiseren hoeft er geen loonwerker meer aan te pas te komen om de mest te mixen. Deze kost al gauw €100 per uur. Onze elektrische mixers krijgen vanuit de fabrikant een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Je verdient de mixer dus snel terug.

Welke elektrische mixer past bij jou?

Onze elektrische mixers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hoeveel kubieke meter er te mixen valt is bepalend voor het grootte van de mixer. De mixers zijn verkrijgbaar voor op bestaande sledes of voor in frame.  Je kunt ook bij ons terecht voor installatie en montage.

Heb je na het lezen van dit artikel vragen?

Bel dan nu naar 0514593561 en kom in contact met een specialist of download de folder.