BLOG: Waarom melkveehouders kiezen voor gescheiden mest?

1. Je bespaart veel geld!

Maandelijks hoge strooiselkosten? Begin met het produceren van box strooisel uit eigen mest! Hiermee druk je de kosten flink.

2. De gezondheid van je melkvee!

Het allerbelangrijkst natuurlijk! Gescheiden mest/Bio-Bedding is een zeer veerkrachtig product waarmee je een zeer comfortabel en schoon ligbed voor je melkvee kan realiseren. Dikke hakken en vieze uiers zijn verleden tijd met Bio-Bedding!

3. Je haalt alles uit je mest!

Dunne fractie is een waardevolle NK-bemesting. Door de hogere N/P verhouding, in vergelijking met ruwe mest, kan er meer dunne fractie volgens de bemestingsnorm dierlijke mest op het land gebracht worden en sluit deze beter aan bij de behoefte van het gewas. Het aandeel stikstof bestaat uit zo’n 50-60% minerale N waardoor deze meststof snel opneembaar is door de plant. Door de homogenisatie via de scheiding is het een makkelijk te spreiden meststof die geen verstoppingen veroorzaakt in de injector.

Meer dan duizend tevreden klanten!

Inmiddels hebben wij meer dan duizend veehouders mogen voorzien van een passend advies omtrent de optimalisatie van de mestverwerking binnen hun bedrijf! Door beter te pompen, mixen en scheiden haal jij alles uit je mest!

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het scheiden van mest, wij komen graag bij je langs om je vrijblijvend te informeren!

Neem nu 90 dagen een mestscheider op demo en ervaar de kracht van Bio-Bedding op eigen erf!

Bel 0514 593 561 of vul het onderstaande contactformulier in en wij bellen je zo spoedig mogelijk!