90 dagen een Keydollar mestscheider op eigen erf

Het scheiden van drijfmest heeft naast een flinke besparing op de strooiselkosten nog veel meer voordelen. Zowel voor jou, je melkvee als je portemonnee.

Bespaar op strooiselkosten

De overstap naar mest scheiden voor boxstrooisel pakt prijstechnisch erg interessant uit. De aanschaf van een mestscheider is eenmalig en kan daarna jaarlijks worden afgeschreven.  Na aanschaf betaal je  alleen nog voor  de elektriciteit en het onderhoud. Onze klanten besparen jaarlijks duizenden euro’s op hun strooiselkosten!

Meer melk in de tank

Koeien liggen gemiddeld 14 uur per dag. Ieder uur dat een melkkoe minder ligt dan 14 uur kost het de melkveehouder 1 liter melk. Dit maakt dat de ondergrond van een ligbox het allerbelangrijkste is van de gehele box. Met Bio-Bedding weet je zeker dat het melkvee er zeer comfortabel bij ligt!

Schoner melkvee

In tegenstelling tot stro of zaagsel blijft droge mest lastig aan koeien plakken. Hierdoor blijven de koeien die op biobedding liggen schoner. Daarnaast doet een koe van nature haar behoefte liever niet liggend, maar dit gebeurt wel wanneer een koe moeite heeft met opstaan door gladheid of ruimtegebrek. Ook poot-, klauw- of andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzakers zijn. Wanneer dergelijke problemen worden voorkomen, resulteert dit in schonere koeien en ligboxen.  Dit verhoogt jouw werkplezier en leidt tot een hoger rendement!

Makkelijker mixen en bemesten

Wanneer u uw mest scheidt, is het meest gewenst de dunne fractie in een aparte kelder op te slaan. U beschikt dan na verloop van tijd over een grote voorraad dunne fractie en dit laat zich gemakkelijk mixen en uitrijden. Verstoppingen worden voorkomen en een eventueel loonbedrijf hoeft nauwelijks nog water toe te voegen tijdens het sleepslangen.

Benut uw nutriënten en bespaar op kunstmest

Door drijfmest te scheiden in een dunne en een dikke fractie, krijgt u feitelijk twee soorten mest.

  1. Dikke fractie: Een fosfaatrijk product welke kan worden gebruikt als vaste mest.
  2. Dunne fractie: Een vloeibaar stikstofrijk product welke makkelijk handelbaar is wat betreft mixen en uitrijden.

Door mest op te splitsen in twee stromen, kunt u veel slimmer omgaan met uw nutriënten. Dikke fractie kan buiten het bemestingsseizoen ook worden verspreid, terwijl de dunne fractie krachtiger is qua stikstof. Door dit goed te sturen, hoeft er minder kunstmest te worden aangekocht, dit past direct bij het kringloop denken.

Grotere opslagcapaciteit

Doordat de er een dunne fractie ontstaat kun je meer mest kwijt in je kelders.

Verbeter koe-comfort

Dikke fractie uit mest is voor ieder type box geschikt. Wanneer het op koe-comfort aankomt, worden de grootste vooruitgangen geboekt in combinatie met een diepstrooisel-box. Droge mest is een zwaar en een veerkrachtig product en dus perfect voor het creëren van een stevig ligbed. Daarnaast is mest bijna altijd voorradig, waardoor er met grotere hoeveelheden kan worden ingestrooid. Je hoeft nooit meer zuinig te zijn met strooisel omdat er altijd genoeg is!

Verbeter gezondheid

De verbetering van koe-comfort heeft een aanzienlijk effect op de gezondheid van koeien. Denk hierbij aan het voorkomen van bijvoorbeeld dikke hakken. Ook merken wij in de praktijk dat het cel-getal bij veel van onze klanten daalt. Dit heeft onder andere te maken met het  kringloopeffect dat ontstaat. Er worden immers geen strooiselproducten (en daarmee bacteriën/ziekten) aangevoerd.

Je voorkomt broeivorming

Dikke fractie als strooisel heeft veel voordelen, mits broei wordt voorkomen! Het is belangrijk om het dikke fractie product in te strooien op het moment dat dit nog vers is. Door de verspreiding kan het product verder drogen met als gevolg dat broeivorming niet meer mogelijk is. Mest in een hoop, zal net als bij kuilvoer binnen een dag al beginnen te broeien. Met een eigen mestscheider heb je hier geen last van, je strooit immers altijd vers in!

90 dagen demo op jouw bedrijf

Benieuwd of Bio-Bedding wat voor jou is? Neem dan 90 dagen een Keydollar mestscheider op demo! (Informeer naar de voorwaarden)

De juiste begeleiding

De overstap naar Bio-Bedding is niet lastig! Onze specialisten begeleiden je graag om zo een optimaal resultaat te behalen; meer koecomfort, verbeterde diergezondheid, verlaging van het celgetal en strooiselkosten.

Meld je aan voor de 90 dagen demo!

Bel nu naar 0514593561 en kom in contact met een specialist of via het onderstaande contactformulier!