Zaagsel vs Bio-Bedding

Het gebruik van gescheiden mest als boxstrooisel kan in de melkveehouderij de trend van het moment worden genoemd. In Nederland neemt het aantal melkveehouders dat overstapt op gescheiden mest enorm toe. Aanleiding van deze toenemende interesse is de huidige prijs van zaagsel , gemalen stro en het comfort wat gescheiden mest biedt.

Boercomfort en koecomfort

Gescheiden mest is veerkrachtig en daardoor comfortabel. Daarnaast ziet het er mooi uit en blijven de koeien, je zou het niet verwachten, schoon. De hygiëne van het melkvee draagt bij aan de prestaties. Het boercomfort is ook een belangrijke factor. Gescheiden mest is stofvrij, maar niet geheel onbelangrijk: de kosten zijn lager vergeleken met zaagsel.

Met een gemiddelde kostprijs van €40 tot €70 per box per jaar is dit aanzienlijk goedkoper dan zaagsel.  Dit nodigt uit om de boxen goed vol te rijden met gescheiden mest. Met optimaal koecomfort tot resultaat.

Zaagsel

? Natuurproduct

?? Weinig comfort

?? Prijzig

Bio-Bedding

? Natuurproduct

? Veel comfort

? Goedkoop

Bacterie insleep

Bijkomend voordeel van gescheiden mest zijn de bedrijfseigen bacteriën. Wanneer er via externe partijen word aangekocht weet je nooit welke bacteriën meekomen. Klebsiella handhaaft  zich goed in zaagsel, omdat deze bacterie van naturen in boomschors voorkomt.

De Keydollar mestscheiders produceren boxstrooisel met een droge stof percentage van 39%. Door het in dunne lagen in te strooien droogt dit zeer snel en wordt de kans bacteriegroei geminimaliseerd.

Zaagsel

?? Grotere kans op bacterieinsleep t.o.v Bio-Bedding

Bio-Bedding

? Bedrijfseigen bacteriën

De service van Drijfmesttechniek.nl

Drijfmesttechniek bestaat uit een team gedreven specialisten! Wij leveren een totaalpakket van advies, montage en service.

Zo kun je 90 dagen een mestscheider op demo nemen (informeer naar de voorwaarden) en organiseren wij graag een referentiebezoek om je te overtuigen van de werking van Bio-Bedding binnen de melkveehouderij!

Bel nu naar 0514593561 of download gratis onze folders op onze website!