ROBO-BED instrooier

De ROBO-BED is de nieuwste innovatie van KeyDollar. Een slimme oplossing voor het automatisch instrooien van boxstrooisel in ligboxen.

Veelvuldig instrooien zonder stress

De voorraadbuffer van instrooier wordt gevuld tijdens het opladen van de mestrobot en neemt zo iedere rit ongeveer 200 liter strooisel mee. Daarmee heeft de machine voldoende capaciteit voor 120 ligboxen op basis van 10 liter strooisel per ligbox per dag. Capaciteit is eenvoudig uit te breiden door meerdere mestrobots te voorzien van een instrooier. De fabrikant heeft daarmee ingezet op de drie volgende aandachtspunten: minder stress voor koeien, dagelijks instrooien en arbeidsbesparing.

Compatibel met reguliere mestrobot

De geheel uit RVS gebouwde strooier kan worden gemonteerd op vrijwel ieder type mestschuifrobot. Omdat de reguliere mestrobot een vast instelbare route afwerkt en hierover communiceert, weet de introoier exact wanneer ligboxen langszij komen. Zodra de strooier leeg is stopt deze, maar de mestrobot vervolgt gewoon zijn standaard schoonmaakroute richting oplaadstation. Gedurende het opladen van de accu’s, wordt de meststrooier gevuld met strooiselproduct (bijvoorbeeld dikke fractie uit mest).

Geen belemmeringen voor mestrobot

De strooier zelf krijgt signaal van de mestrobot wanneer deze moet strooien of wanneer niet. Verder staat de unit op zichzelf. De strooier heeft: een eigen accupakket, een eigen oplader en kan los van de mestrobot voorover kantelen wanneer onderhoud dient te worden gepleegd. Het gewicht is zeer gering waardoor het zwaartepunt van de mestrobot onderin blijft. Hiermee wordt kantelgevaar voorkomen.

De ROBO-BED voordelen:

  • Arbeidsbesparend
  • Meer rust in de stal
  • Compatibel met elke reguliere mestrobot
  • U benut uw mestrobot dubbel
  • Dagelijks vers ingestrooide ligbedden

De ROBO-BED instrooier is ideaal voor melkveehouders die op zoek zijn naar een een extra toepassing van hun mestrobot.

Doordacht Design

Compleet RVS

Door gebruikt te maken van RVS is de ROBO-BED ongevoelig voor corrosie. Dit zorgt voor een lange levensduur van de machine.

Slimme software

Door de slimme software communiceert de ROBO-BED met elke reguliere mestrobot.

MELD JE AAN VOOR HET TESTPANEL!

We innoveren verder en willen dit graag in samenwerking met jou doen! Meld je daarom aan voor het Keydollar Robo-Bed testspanel.

Bel voor meer informatie naar  +31 (0) 514-593561 of vul het onderstaande contactformulier in.
Onze adviseur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om je meer te vertellen over de ROBO-BED