De varkenshouders van de toekomst groeien hard; zij hebben een groeiende behoefte aan het efficiënt en voordelig kunnen afzetten van mest. Dit vraagt natuurlijk om slimme oplossingen. Wij zorgen ervoor dat u de juiste mestscheider krijgt die past bij uw situatie. Dit doen we door nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen die uitstekend geschikt zijn voor varkensbedrijven. 

FOSFAAT

De fosfaat in varkensmest zorgt voor hoge afzetkosten van de mest. Dit komt doordat er veel kuubs moeten worden afgevoerd om aan de huidige verwerkingsplicht te kunnen voldoen. Door uw varkensmest te scheiden, krijgt u dikke fractie met wel een 3 keer zo hoog fosfaatgehalte. Hierdoor hoeft u veel minder kuubs af te voeren waarmee u veel afzetkosten kunt besparen.

Lees meer….

MESTAFZETKOSTEN BESPAREN

Door het scheiden van varkensmest kunt u veel besparen op mestafzetkosten:

+ Door de mest te scheiden, kunt u meer mest op eigen land rijden. Het fosfaatgehalte van één kg mest in dunne fractie kan worden gehalveerd. Hierdoor kan er twee keer zoveel mest op een hectare gereden worden: van bijv. 23.7 kuub naar 47.5 kuub per hectare. Hierdoor hoeft er minder dunne fractie afgevoerd te worden, omdat de eigen hectares beter benut kunnen worden.

Lees meer…

varkenshouder van berkel over mest scheiden

7.000,- EURO BESPAREN OP JAARBASIS

Iedere varken- en/of kalverhouder met meer dan 15 hectare eigen grond zou eigenlijk moeten investeren in een eigen mestscheider. “Stel: een varkenshouder met 15 hectare eigen grond kan op jaarbasis € 7.000,- besparen op het afzetten van mest. Een mestscheider kan dus al binnen 3 jaar terugverdiend worden”, aldus van Berkel.

Lees meer….

varkenshouder van den hoogen over voordelig varkensmest afzetten

EENVOUDIGER MEST AFZETTEN

“Iedere stap van mestverwerken begint bij het scheiden van mest. Voor ons was het dan ook een logische stap om te investeren in een mestscheider. Nu wij gebruik maken van een mestscheider, kunnen we de varkensmest veel eenvoudiger afzetten bij akkerbouwers in de buurt”, aldus Van den Hoogen.

Lees meer….

UNIEKE MACHINE

De Micro VacuümDry Bed en Agri XL-mestscheiders van Keydollar zijn unieke machines die de mogelijkheid bieden om langdurig varkensmest te scheiden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gepatenteerde kunststoflaag op de vijzel. Deze laag sluit af rond de vijzel, waardoor de dunne varkensmest niet langs de vijzel glipt. Hierdoor wordt de dunne mest onder hoge druk door de zeef geperst en blijft de dikke fractie achter die door de vijzel naar buiten wordt gedraaid.

MEER WETEN OVER MESTSCHEIDEN?

Wij helpen u graag bij de aanschaf van een mestscheider. Daarom is het eerste adviesgesprek kosteloos en geheel vrijblijvend. Laat u nu informeren over de mogelijkheden voor het scheiden van drijfmest.

—-

Ik wil meer weten over varkensmest scheiden!