Melktap bij de familie van Leeuwen uit Heenvliet

Verse melk voor iedereen

Drijfmesttechniek.nl heeft zich als supporter aangesloten bij het initiatief Verse melk voor iedereen van de familie van Leeuwen. Met het initiatief Verse melk voor iedereen wil de familie van Leeuwen door middel van een crowdfundingsactie geld inzamelen voor een melktap. Met deze melktap wil de familie het mogelijk maken dat burgers kunnen genieten van de (h)eerlijke melk van hun koeien. Drijfmesttechniek.nl wil dit initiatief dan ook graag steunen om burgers te laten ontdekken waar de melk écht vandaan komt en dat dit natuurlijk super gezond is!
De familie van Leeuwen heeft via www.voorjebuurt.nl een crowdfundingsproject opgezet. Met het geld dat wordt ingezameld wil de familie van Leeuwen een melktap + een melkhuisje op hun boerderij plaatsen. Verse melk mag alleen middels een gekoelde melkautomaat worden verkocht. De verse melk van de koeien gaat rechtstreeks naar de melkautomaat, zonder dat er een bewerking plaats vindt van de melk. 7 dagen per week van 7.00 uur tot 19.00 uur kan er op deze manier melk worden getapt.
Op het melkveebedrijf melkt van Leeuwen 130 koeien. De koeien lopen in een ruime en duurzame ligboxstal. In deze stal wordt gebruik gemaakt van comfortabele diepstrooiselboxen met biobedding. De dikke fractie voor de biodbedding wordt geproduceerd door een Keydollar mestscheider.