Puttenplan advies

Het kelderplan van uw nieuwe stal, wie adviseert u daar eigenlijk bij? Wie kijkt er of de te bouwen kelders wel goed willen mixen in de toekomst? Veel veehouders melden zich bij ons als het op een kelderplan aankomt. En wellicht dacht u daar niet direct aan toen u de naam Drijfmesttechniek.nl voorbij zag komen. Grote kans dat u aan machines denkt; mestpompen, -mixers en -scheiders. Dat klopt helemaal. Maar veel vaker zitten we met klanten aan tafel om het traject ervoor te bespreken. 

Advies bij nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld. Vaak komen er na een getekend puttenplan/kelderplan nog veel vragen naar boven. En terecht wat ons betreft. Vaak gaat de meeste aandacht namelijk uit naar de inrichting boven de roostervloeren. Jammer, want de inrichting daar beneden is immers net zo belangrijk. Vanaf het moment dat onze klanten (of u) in het bezit zijn van het eerste ontwerp van het nieuwe puttenplan, komen wij graag bij u langs om hier samen kritisch naar te kijken. Nu kan het immers nog!

Laatst zat één van onze adviseurs nog aan tafel met een klant toen het opviel dat het huidige puttenplan voor problemen zou zorgen. Door de opslag iets aan te passen, de hoeken en bochten iets anders in te passen en een verdiept mixgat te plaatsen, konden we zorgen voor een goed lopend slalom systeem, waarbij een elektrische mestmixer het werk vereenvoudigde. Goed mixen is meestal meer dan alleen een mixer met veel capaciteit; het kelderplan moet ook kloppen.

Voorbeeld van een puttenplan

1
2
3
4
1

Het komt vaak voor dat mestgangen verschillende breedtes hebben. Onze voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk dezelfde breedtes.

2

Versmallingen vermijden we het liefst.

3

Elektrische mixers werken het beste als ze in een verdiept mixgat zitten.

4

Deze u-bocht moet even breed zijn als de gang.

Door in een vroeg stadium betrokken te worden bij het puttenplan, kunnen we vaak veel problemen voorkomen die anders later aan het licht gekomen waren. Twijfel dus niet om onze hulp in te schakelen als u het kelderplan op tafel heeft. Laat ons even meekijken, wij denken graag vrijblijvend met u mee. Het kost u slechts een kop koffie.

Los nu uw mestproblemen op

Vertegenwoordiger Drijfmesttechniek

Anco Osinga

Specialist mestscheiding, mix- en pomptechniek

Naast de reguliere projecten is Anco verantwoordelijk voor de industrie- en biogassector. Hij heeft de meest uiteenlopende projecten waarbij hij buiten de agrarische sector onderzoekt hoe onze mestscheiders daar kunnen worden ingezet. Ook de biogassector kent voor hem geen geheimen.